Протестиращите пред БНТ заплашиха, че ако и днес Емил Кошлуков не

...
Протестиращите пред БНТ заплашиха, че ако и днес Емил Кошлуков не
Коментари Харесай

Протестиращите пред БНТ: Радикални мерки, ако Кошлуков не подаде оставка

Протестиращите пред Българска национална телевизия заплашиха, че в случай че и днес Емил Кошлуков не подаде оставка, те ще преминат към радикални дейности. " Започнахме нова " графа " – тъй като вътре в Българска национална телевизия се вършат, че митинг извън няма, микрофонът е ваш ", разгласи в фейсбук профила си Илиян Василев, който е едно от лицата на митинга пред публичната телевизия. До него застават Христо Иванов, БОЕЦ, публицисти и общественици, които упорстват за оставката на Кошлуков и премахването на цензурата в публичната телевизия. Според някои от анализаторите на митинга " новата графа " щяла да бъде обвързвана с гражданско непокорство и навлизане на протестиращите в постройката на " Сан Стефано ". 

Страхът пред портите на държавната телевизия е огромен, а " по-перверзна интерпретация на обстановката от това от една страна да не предоставяш естрада за водачите на митинга, а от друга да внушаваш, че те не са избрали представители, мъчно може да се откри ", безапелационен е Василев. 

Според протестиращите още едно доказателство за публицистичната политика на БНТ  и наложената цензура в медията е отразяването на митингите:  " Журналистите вътре мълчат и не смеят да поканят нито едно лице на митинга, до момента в който щедро отразяват всевъзможни " вести от джипа ", или " от кабинета на Гешев ", само че пропущат Доган и Пеевски ". 

" Тази вечер се видя, че Българска национална телевизия има проблем освен с шепа изгонени и персонално заинтригувани някогашни чиновници. Българска национална телевизия има проблем с обществото. Въжделението на Kошлуков, че се изправя пред шепа " луди ", както през днешния ден ни е нарекла една кореспондентка, която има до четири мозъчни кафези при цялостно натоварване на потенциала, нещо Улетя ", написа преди няколко дни и Марио Гаврилов, чието авторското предаване за бизнес и за стопанска система по Българска национална телевизия беше спряно напролет. 

Междувременно в Народното заседание и Съвет за електронни медии беше импортирано отвореното писмо, подписано от 1306 одобрени имена от  културния и публичен живот в България. Те упорстват за оставката на Емил Кошлуков, както и за нецензурирано наличие на политическия и публичен живот от страна на публичната телевизия. Авторите желаят и спешен мониторинг на плурализма в Българска национална телевизия за интервала 15 юни – 15 юли т. година, като оферират наблюдението на наличието да бъде осъществено от самостоятелни специалисти. 

 
5 урока, които митингът би трябвало да си напомни
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР